Ensimmäinen puhelu neuvolaan



Vihdoinkin kesä tuli Ouluun! Etenkin tänä viikonloppuna on ollut niin lämmin ja aurinkoinen ilma, että kävimme miehen kanssa lähikahvilassa jäätelöllä. Ensimmäinen kerta kun kyseisessä paikassa kävimme ja oli kyllä hyvää! Valitettavasti kuuma ja tukala ilma on pahentanut raskausoireita.Viikko sitten kirjoitetussa postauksessa ehdin jo hehkuttaa, että oireita ei ole ilmaantunut, mutta taisin puhua aivan liian aikaisin.

Oireet ovatkin osasyy siihen miksi toisen postauksen kirjoittamiseen meni näin kauan. Olen ollut töiden jälkeen niin väsynyt, että en ole enää illalla jaksanut tehdä tietokoneella mitään ajattelua vaativaa työtä. Muutaman kerran olen myös saanut vessanpönttöä käydä halailemassa ja se tuntuu aivan hirvittävältä, sillä en ole oksentanut varmaan kymmeneen vuoteen (poisluettuna alkoholipitoiset illanvietot). Tuntuu, että etova olo iskee varsinkin iltaisin rajusti ja pysyy poissa vain silloin kun syön. Vaikka vatsa olisi täynnä niin huono olo tulee takaisin hetken kuluttua syömisestä. Saapa nähdä, montako kiloa onnistun raskauden aikana keräämään, mikäli saan pidettyä huonon olon poissa vain jatkuvalla syömisellä!

Sitten itse asiaan - neuvola. Soitin alkuviikosta neuvolaan ja sain ajan maanantaille 7.9., jolloin viikkoja on kasassa 9+1. Omien laskujeni mukaan tuolloin olisi vasta 8+5, mutta neuvola laskee 28 päivän kierron mukaan (itselläni säännöllinen kierto on ollut pitkään 31) niin mennään sillä. Ensimmäiseen käyntiin on varattu aikaa 1,5 tuntia, mutta onneksi saimme sen heti aamulle klo 8 niin ehdimme käydä siellä hyvin ennen töiden alkua. Onneksi sekä miehelläni että minulla on joustava työaika, joten mies tulee pääsemään jokaiselle neuvolakäynnille mukaan! Oulun kapungin sivuilla on esitietolomake, joka tulee täyttää ennen neuvolaan menoa. Mielestäni tämä on hyvä käytäntö, jotta itse neuvolassa ei mene ns. turhaa aikaa perustietojen kartuttamiseen vaan ne voidaan käydä yhdessä lomakkeen avulla lävitse. Lomakkeen löytää täältä, mikäli haluaa sitä jo etukäteen tutkia. Puhelimessa lomakkeesta ei sanottu mitään, mutta kysyin siitä itse, sillä olin jo aikaisemmin lukenut lomakkeesta kaupungin sivuilta.

Tarkoituksena olisi soittaa nyt ensi viikon alussa Meri-Oulun Neuvolaan sekä varata aika varhaisultraan. Monen mielestä tämä on turhaa vouhotusta, mutta ehkä tämä vouhotus esikoisen kohdalla sallitaan! Olemme mieheni kanssa jutelleet ja mikäli kaikki näyttää varhaisultrassa hyvältä niin ajattelimme kertoa molempien vanhemmille ja sisaruksille jo heti sen jälkeen. Mikäli jotain tapahtuu niin surraan sitten yhdessä.

Koitan jatkossa postata tiheämmin ja etenkin varhaisultrasta voisin koittaa kirjoittaa kattavan postauksen! Tänään on 6+0 ja seitsemäs viikko lähtee käyntiin. Kello on 20:35 sunnuntai-iltana ja olen jo niin väsynyt, että silmät eivät enää meinaa pysyä kunnolla auki. On tämä alkuraskaus hirvittävää aikaa, mutta ehdottomasti kaiken tämän tuskan arvoista. <3

Mammamafia

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti